Solanderleden header

Solanderleden på Google Maps

Solanderleden finns numera som egen Google Map. Där kan du tända och släcka olika lager för att se rastplatser, boenden med mera. Vill du se koordinaterna till en speciell plats behöver du spara hem en egen kopia av kartan. Klicka på de tre prickarna till höger om sök-symbolen, välj "kopiera karta" och döp den till exempelvis "Min Solanderled". Nu kan du göra egna punkter, rita egna streck och se koordinater för varje specifik punkt som redan är inlagd!

Kartor för utskrift

Via länkarna nedanför översiktsbilden kan du ladda ner respektive karta som pdf.
Vill du själv lägga in sträckorna i olika applikationer finns de även att ladda ner i GPX eller KMZ-format längst ner på denna sida som ett rar-arkiv (samt enskilt på varje ledsträckas sida).

Slutgltiga PDF-kartor är under produktion och inkluderar då även den nya (hösten 2019) rundslingan i Luleå som passerar Gäddvik. Den går tills vidare att se på vår Google Map och på gpx/kmz-filen som kan laddas ner nedan (åkerbärsröd led). Vi inventerar leden under våren 2020 inför projektavslut och är tacksamma för alla avvikelser mellan kartan och verkligheten som ni rapporterar. Om ni upptäcker någon felplacerad ikon eller något annat ni vill påpeka, tveka inte att kontakta oss!

Aktuella avvikelser

Rapport om att spångar skadats av skogsmaskiner på Fäbodaleden/Norriskogens kulturled. Oklart om det rör den delen av leden som samlöper med Solanderleden - om ni är på plats och ser skadan får ni gärna skicka koordinater!

Rastplats på koordinater 65.15656, 21.43715 (kartbild två, röd led) hann inte placeras ut 2019 utan kommer på plats under sommaren 2020. Bänk som skulle ha stått på 65.1606, 21.40665 (kartbild ett, röd led) har utgått.

Gammal rastplats på 65.25809, 21.23622 (kartbild tre, röd led) byts ut mot övernattningsbivack under sommaren 2020.

VI har haft problem med kmz-filen för gul led. Den är nu uppdaterad här på hemsidan, både på ledsträckans sida och i arkivfilen, och ska fungera igen.

Vi har fått veta att mobiltelefoner inte klarar av att packa upp arkiven med gpx/kmz-filer. Om du i stället vill ladda ner filerna en och en hittar du dem under respektive färgsträcka.